Onthulling van het informatiepaneel bij het nieuwe kunstwerk Forës in Loovelden

Zaterdag 26 maart om 12.30 uur onthullen wethouder Theo Janssen en beeldhouwer André Boone het informatiepaneel bij het nieuwe kunstwerk Forës in Loovelden.

Het kunstwerk presenteert en verbeeldt de archeologische vondsten in Loovelden. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De onthulling vindt plaats op het grasveld aan de Plaza in Loovelden.

Vijf jaar geleden besloot het toenmalig college een kunstwerk te laten maken vanwege de bijzondere vondst van een Romeins graf. Om de herinnering aan de opgegraven objecten levend te houden, heeft de gemeente de exacte locatie van het graf in het straatwerk uitgebeeld. Verder heeft de gemeente speeltoestellen met een Romeinse print laten plaatsen. Sluitstuk is het kunstwerk Forës dat op het grasveld aan de Plaza staat.

In de zomer van 2019 deed de gemeente een oproep aan kunstenaars om een schetsontwerp in te dienen. Een werkgroep, samengesteld uit leden van het Wijkplatform en de Kunstadvies Commissie alsmede de wijkbewoners kozen uiteindelijk voor het ontwerp van André Boone. Wij zijn heel blij dat Forës er nu staat en dat we hier samen bij stil kunnen staan.

Graag tot zaterdag 26 maart!