Deze twee locaties als mogelijk viswater in Loovelden?

Het wijkplatform is benaderd door de gemeente Lingewaard en visvereniging St. Petrus met de vraag of twee locaties in de wijk zouden kunnen worden benoemd als viswater. We hebben hierover overleg gehad en de betreffende locaties zijn hieronder in de foto als blauw aangegeven.

Viswater Loovelden

De gemeente Lingewaard zou dit graag zo willen inregelen en de visrechten bij de visvereniging neer leggen om zo overlast tegen te kunnen gaan. Door dit bij de visvereniging onder te brengen heeft dit een regulerende werking daarnaast zit er in het bestuur van St. Petrus ook een handhaver/BOA.

Als wijkplatform staan we hier open voor op voorwaarde dat bewoners van Loovelden dit ook steunen en hier ook voorstander van zijn. Uiteraard mag dit niet leiden tot overlast. Om die reden is door ons nadrukkelijk aangegeven dat vissen niet direct voor of te dicht bij woningen mag plaatsvinden, er geen sprake mag zijn van nachtvissen en mag er waar waterdieren broeden of verblijven niet gevist worden. Ook is het vissen beperkt qua soorten hengels (geen werphengel, etc.). 

We horen graag wat jullie hiervan vinden en er kan voor specifieke vragen contact worden opgenomen met visvereniging St. Petrus.

Mochten er bezwaren of andere feedback zijn dan kun je dit uiteraard aan ons of rechtstreeks aan de gemeente laten weten. Wij zullen de feedback terugkoppelen aan de gemeente die eindverantwoordelijk is voor het te nemen besluit.