Proef met haken voor plastic afval zakken

Op verschillende plaatsen in Lingewaard komen er haken aan de lantaarnpalen voor plastic afval (pmd) zakken. Op verzoek van inwoners voert de gemeente hiermee een proef uit. De haken komen vooral op plaatsen waar de afvalzakken snel wegwaaien in de natuur, open gebied of water.

Kroonringen aan lantaarnpalen
Sinds begin dit jaar zamelen we in Lingewaard plastic, metaal en drankkarton afval (pmd) in via speciale afvalzakken. Om het wegwaaien van deze zakken te voorkomen, gaat de gemeente zogeheten kroonringen monteren. Dit zijn haken aan lantaarnpalen waar inwoners de plastic afvalzakken met pmd afval ophangen. De kroonringen worden in juli en augustus gefaseerd gemonteerd.

Pilot op 95 locaties
Vanuit inwoners was veel vraag naar deze kroonringen. Een aantal van deze locaties is ook aangedragen door inwoners via wijkplatforms. We starten eerst met een pilot op een aantal plekken in de gemeente, in totaal 95 locaties. Hieronder lees je in welke straten van Huissen de kroonringen komen. In een aantal straten komen de kroonringen op meerdere lantaarnpalen. Na een half jaar evalueert de gemeente de pilot samen met de wijkplatforms.

Locaties kroonringen in Huissen:

 • Koerierstraat
 • Generaalstraat
 • Koningsboulevard
 • Plaza overkant van de weg
 • Batua
 • Julianastraat
 • Laurentiusstraat
 • Holthuizerdreef
 • Binnendijk
 • Kampstuk
 • Dorsmalen
 • Binnenwater
 • Jonkheer van Pallantlaan
 • Brink

Het volledige persbericht met alle locaties in Lingewaard is hier te vinden.