Het ontstaan van een ‘Romeinse’ speeltuin

In oktober 2015 zijn er archeologische vondsten uit de wijk Looveldententoongesteld in De Boemerang.
De mooie staat waarin deze zich bevonden in combinatie met de toelichting van de archeoloog, was aanleiding voor de aanwezige wijkplatformleden om hier iets mee te doen. Al snel ontstond het idee om samen met de gemeente te kijken of wij een speeltuin zouden kunnen inrichten met een verwijzing naar deze Romeinse tijd.
Dan begint het brainstormen.
Wat zou passen en een aanvulling zijn in de wijk, waar wordt de speeltuin gerealiseerd, hoe groot kan en mag het dan zijn, wat is je budget, waar kan je zoiets vinden, is er al iets “kant en klaar”?
Veel vragen waar wij een antwoord op moesten vinden. We hebben hierin veel medewerking en ondersteuning gehad van Evelien van den Berg van de gemeente.
Dan ga je speuren op het internet bij leveranciers of zij al iets in hun assortiment hebben. Helaas was dat niet het geval, tenminste niet een kant en klaar toestel. Evelien kwam met de oplossing: We gaan zelf iets ontwerpen!
Een hele mooie uitdaging voor het wijkplatform om iets uit te zoeken waar je ook een Romeinse uitstraling aan kan geven.
Maar, zoals met elk project, komt er het volgende obstakel: Hoe gaan we dit financieren met ons beperkte budget? Ook daar zijn we uitgekomen. Hetwijkplatform heeft namelijk budget van BPD, de projectontwikkelaar, gekregen om speeltuinen in de wijk in te richten. Met een additionele aanvulling van de gemeente, mede vanwege het unieke karakter van dit project, konden we gelukkig verder. Dit geldpotje zal niet alleen voor deze speeltuin dienen want er zijn ook plannen om meer van de rijke geschiedenis van Loovelden zichtbaar te maken.
Inmiddels zijn we 2 jaar verder en kunnen we u vertellen dat het ontwerp van de speeltuin is goedgekeurd. Een unieke combinatie waar wij heel content mee zijn. Het toestel zal in ieder geval de kinderen uitdagen om lekker buiten te kunnen spelen.
De speeltuin zal worden geplaatst bij de Paterastraat.

Zullen we u dan toch laten zien wat ons heeft geïnspireerd en waarvan in onze wijk ook contouren zijn gevonden?

Voor als het weer het toelaat: veel speelplezier.

Romeinse speeltuin Loovelden